Hoe manage jij je baas?

suit-869380_640Is jouw leidinggevende een slavendrijver?

Iemand die het alleen om resultaat gaat, of je er nu bij neervalt of niet.

Of heb je er juist last van dat je je baas nooit ziet?

Niemand zal het ontkennen: leidinggevenden hebben een grote invloed op hun medewerkers. Hoeveel plezier jij in je werk ervaart, de sfeer op de werkvloer en de successen die jij en je collega’s boeken is een gevolg van de manier waarop jullie baas leiding geeft.

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat het ook andersom geldt? Dat jij niet alleen de ontvanger bent van leiderschap, maar ook zelf een rol speelt in de aansturing die je krijgt?

Een gek idee?

Toch durf ik te wedden dat ook jij wel eens dingen doet, of juist niet doet, om je leidinggevende te beïnvloeden. Wat mezelf betreft kan ik me herinneren dat ik vroeger wel eens de neiging had om mijn baas te vertellen wat er al heel goed was gegaan. Waar ik nog mee worstelde liet ik achterwege. Zo lokte ik complimenten uit en vermeed ik lastige vragen…

Door je te verdiepen in hoe je leidinggevende kunt beïnvloeden, kun je er aan meewerken dat jullie een goede afstemming krijgen. Dat is erg belangrijk voor je werkplezier en productiviteit, je plek in het team en de organisatie, en voor je carrière.

Hoe manage je je baas?

Kijk daarvoor naar de twee elementen van leiderschap:

1. Taken
2. Relatie

Een taakgerichte leidinggevende praat met je over de inhoud en voortgang van je werk. Hij wil weten of de resultaten goed en op tijd behaald worden. Is je leidinggevende relatiegericht dan gaan de gesprekken vooral over hoe jij je voelt en of je het naar je zin hebt.

Te veel focus op taken en/of te veel focus op relatie heeft veel nadelen. Te weinig focus overigens ook.

Welke valkuil heeft jouw baas? Als je dat weet, lukt het vast beter om er succesvol mee om te gaan. Hieronder 4 type valkuilen met tips voor jou. Dit komt uit het boekje ‘Hoe manage ik mijn baas’ uitgegeven door Thema. Hierin lees je een veel uitgebreidere beschrijving van valkuilen, nog 4 andere types en nog veel meer tips.

De perfectionist (te veel taak en te veel relatie)
Dit type baas daagt zijn medewerkers uit om een topprestatie te leveren. Ook zelf gaat hij niet voor minder. Hij realiseert zich zeker wel dat hij veel van zijn mensen vraagt en is ook oprecht met ze begaan.

Tip: Geef op tijd aan wanneer de planning anders loopt dan verwacht, zo voorkom je vervelende verrassingen. Deel ook je persoonlijke zorgen, bijvoorbeeld bij een te hoge werkdruk. Doe dit respectvol.

De loslater (te weinig taak en te weinig relatie)
Dit type baas gaat er vanuit dat zijn medewerkers hun taken goed zullen oppakken. Zij krijgen alleen begeleiding als ze er zelf om vragen.

Tip:
Wacht niet af en neem initiatief in je werkzaamheden. Stel een gezamenlijk overleg voor over de voortgang van je werkzaamheden en ook over je persoonlijke ontwikkeling. Stem verwachtingen af.

Beste vriend (te weinig taak en te veel relatie)
Dit type baas voelt zich één met zijn mensen. Hij zorgt voor een joviale sfeer en heeft er een hekel aan om medewerkers te controleren of beslissingen te nemen. Hij wil vooral vertrouwen tonen. Als er iets is, komen ze zelf wel naar hem toe.

Tip:
Geef aan dat je inhoudelijke sturing nodig hebt en dat je wilt dat je leidinggevende knopen doorhakt in lastige situaties. Geef bij een probleem verschillende oplossingsrichtingen aan en welke jou het beste lijkt en waarom.

Slavendrijver (te veel taak, te weinig relatie)
Dit type leidinggevende stimuleert zijn medewerkers het beste van zichzelf te laten zien en de doelstellingen te bereiken. Hij kan echter onredelijk veel vragen en heeft weinig oog voor belangen en behoeften van zijn mensen.

Tip:
Bewaak je eigen grenzen en aarzel niet die aan te geven. Reken niet op persoonlijke aandacht en begeleiding en organiseer je eigen coaching.

Wil je sparren over hoe je beste kunt omgaan met jouw baas? Stuur even een berichtje en je hoort snel van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *