Over Marianne

Lang genoeg gepiekerd over je werk en hoe het verder moet?

Hoe zou het zijn om te ontdekken wat je écht wilt, de juiste beslissingen te nemen én concrete stappen te zetten? Zodat je voortaan energie krijgt van het werk dat je doet. Omdat het helemaal past bij jou, jouw talenten en drijfveren.

Stel je eens voor hoe je je dan voelt. Grote kans dat je dat zal omschrijven in een of meer van de volgende woorden: Vrolijk, relaxed, doelgericht, energiek, aanwezig, geïnspireerd, daadkrachtig, helder.

Hoe heerlijk is dat? En hoe meer komt er dan uit je handen? Hoeveel prettiger verlopen dan de contacten met de mensen om je heen? Je collega’s, vrienden, familie.

Misschien denk je nu: dat zijn mooie woorden, maar hoe reëel is het?

Eerlijk gezegd: ik weet het niet. Maar wat ik wél weet is, dat je als je bereid bent te onderzoeken en aan de slag te gaan, je wel eens sneller en gemakkelijker vooruitgang kunt boeken dan je voor mogelijk hield.

Los dilemma’s op! Creëer volop werkplezier in je huidige baan. Ga op weg naar jouw nieuwe droombaan!

Snel aan de slag met gratis pdf


Omdat ik mijn baan als secretaresse zou gaan kwijtraken voelde ik behoefte alles voor mezelf eens op een rijtje te zetten en na te denken over de vraag: hoe wil en kan ik verder. In het gesprek met Marianne kwam naar voren dat ik echt enthousiast word van het bemoedigen en counselen van mensen. Iets waar ik al langer min of meer mee bezig was, maar wat door allerlei omstandigheden steeds weer op de achtergrond raakte. Door de coaching van Marianne begon het te borrelen en kwam er nieuwe energie en motivatie! Ik was hier erg blij mee. Inmiddels heb ik mijn studie counseling weer opgepakt en het gaat prima. Ook ben ik aan het stoeien met een website. Daarnaast zoek ik naar een part time baan. Ik voel me positief en enthousiast. Het gesprek met Marianne heeft me geholpen de dingen op een rijtje te krijgen en in te zien wat het belangrijkst voor me is. Joke Barneveld www.barncounselling.nl


Ik ben Marianne Grooten, oorspronkelijk opgeleid als bioloog, en sinds 2008 coach. Mijn specialisaties zijn progressiegerichte (loopbaan)coaching en wandelcoaching. Ook ik heb een periode gekend waarin ik worstelde op het gebied van werk en ik weet dus maar al te goed hoe lastig dat kan zijn. En ook dat het heel goed mogelijk is om dilemma’s op te lossen, nieuwe wegen in te slaan en volop werkplezier (terug) te vinden.
Lees verder over de positieve effecten van wandelcoaching


In het prachtige natuurgebied de Posbank in de buurt van Arnhem heb ik met een aantal deelnemers een wandelcoachsessie onder leiding van Marianne mogen volgen. In vijf simpele opdrachten zorgde zij ervoor dat ik uit mijn hoofd en in mijn lijf kon komen, waardoor ik rustig en ontspannen naar de omgeving, maar vooral naar mijzelf kon kijken. Dit hielp om de volgende 5 stappen, onder begeleiding van Marianne, te kunnen zetten om me bewust te worden waar mijn focus ligt in mijn werk en daar een concreet actieplannetje van te maken. Door de omgeving, het wandelen, het delen met de andere deelnemers en de deskundige en vriendelijke begeleiding van Marianne, kwamen mijn inzichten zonder al te veel moeite. De volgende dag ben ik meteen in actie gekomen om te doen wat ik mij voorgenomen had. Esther Pastoor, Opvoedcoach, www.estherpastoor.nl


Van jongs af aan houd ik van de natuur en het was dan ook een logische keuze om na mijn middelbare school Biologie te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Heerlijk was dat, om zoveel buiten te zijn en steeds meer kennis op te doen. Ik kwam er echter ook achter, dat het niets voor mij was om onderzoeker te worden en weken lang bezig te zijn met het verzamelen van data. Wat mensen beweegt heeft mijn interesse evenzeer als de natuur! Ik volgde daarom vakken om mijn 1e graads onderwijsbevoegdheid te halen en verdiepte me in educatie en beleidsprocessen. Na mijn studie werkte ik ruim 12 jaar bij verschillende gemeenten aan het initiëren en ontwikkelen van samenwerkingsprojecten op het gebied van duurzaamheid. En intussen volgde ik opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en mediation. In 2002 maakte ik de overstap naar het welzijnswerk en sindsdien vervul ik een parttime functie als coördinator buurtbemiddeling.

In 2008 volgde ik de post-HBO-opleiding tot coach aan Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Aanvullend volgde ik de opleiding ‘Oplossingsgericht werken met groepen’ en de training ‘Progressiegericht loopbaanbegeleiding’ bij Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien. Sinds 1997 ben ik gelicenceerd Avatar® Master. Avatar® is een programma in zelfontwikkeling en bewustwording, een serie ervaringsgerichte oefeningen die eenvoudig aan te leren zijn en verbazingwekkend krachtig. Een paar keer per jaar werk ik mee aan Avatar®-cursussen in binnen- en buitenland. Van september 2013 tot februari 2014 volgde ik bij Hilde Backus een opleiding voor oplossingsgerichte wandelcoach. Wandelcoaching past helemaal bij mij. Het is voor mij een combinatie van twee ‘liefdes’. Wat wil een mens nog meer?

En verder geniet ik van (lig)fietsen en lichtgewicht kamperen met partner en onze zoon, van pianospelen, zingen in een koor en boeken lezen. En je vind me natuurlijk op LinkedIn. Ik maak graag contact!

Ik ben werk conform de gedragscode van St!R, onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders

Gratis pdf voor veel meer werkplezier