Welke mindset helpt je verder?

met nieuwe ogen kijken

Dit ken je vast.

Je wilt iets bereiken, maar hebt geen succes. Het lukt niet.

Vervelend natuurlijk. Maar nu komt het.

Wat denk je?

“Bah, wat een ellende. Ik heb er vast te weinig talent voor. Laat ook maar. Ik kan beter iets zoeken dat beter past bij waar ik goed in ben.”

of

“Hmm, wat jammer dat het nog niet lukt. Laat ik eens onderzoeken wat de reden daarvan is. Daar kan ik vast veel van leren en op ideeën komen hoe ik verder kom.”

Je antwoord zegt iets over de mindset waartoe je neigt.

Een mindset is een mix van gedachten, aannames en overtuigingen die je bewust of onbewust hanteert. Je mindset vormt als het ware een gekleurde bril waardoor je alles en iedereen, inclusief jezelf, waarneemt. Dit heeft gevolgen voor wat je denkt te kunnen, waar je je aandacht op richt en ook voor hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.

De twee manieren van reageren hierboven, horen bij twee verschillende mindsets: de statische mindset en de groeimindset.

Geloof je dat je aangeboren talenten en intelligentie bepalend zijn voor je succes? Dan neig je naar een statische mindset.

Heb je de overtuiging dat het altijd mogelijk is om beter te worden en dat het normaal en noodzakelijk is om je daarvoor in te spannen? Dan neig je naar een groeimindset.

Met de ene mindset boek je veel gemakkelijker succes dan met de andere.

Neig je naar een statische mindset, dan koppel je presteren en falen aan persoonlijk eigenschappen. Fouten maken ondermijnt je zelfvertrouwen en je vindt het onaangenaam om feedback toe te laten. Bij tegenslag geef je snel op. Liever vermijd je moeilijke taken. Het gevolg is dat je minder leert en bereikt dan in feite mogelijk zou zijn.

Heb je een groeimindset, dan zie je fouten maken en je moeten inspannen als teken dat je aan het leren bent. Je staat open voor feedback en je zelfvertrouwen blijft overeind. Je aandacht is gericht op steeds een beetje beter presteren. Daardoor leer je diepgaander en bereik je meer dan bij een statische mindset.

Om je doelen te bereiken heb je dus veel aan een groeimindset.

Gelukkig is het niet zo moeilijk om deze mindset bij jezelf te stimuleren.  Richt je om te beginnen op het herkennen van je eigen mindset.

Heb je gedachten als ‘Ik ben hier het type niet voor’, ‘Ik kan dat gewoon niet’, ‘Daar heb ik een talent voor’ of ‘Met mijn intelligentie zou ik dat toch moeten kunnen’, dan wijst dat op een statische mindset.

Zijn je gedachten gericht op leren, op de aanpak en op de inhoud, dan getuigt dat van een groeimindset. Voorbeelden zijn ‘Mijn collega heeft dat goed aangepakt’, ‘Ik begrijp het nog niet goed’ of ‘Dit is een lastig onderwerp, dat ik me moet inspannen om het onder de knie te krijgen is normaal’.

Verander actief van gedachten. Als je bijvoorbeeld denkt ‘Ik kan dat niet’, verander dat dan in ‘Ik kan dat nóg niet’.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan ‘Hersenvitaminen. Meer succes met de groeimindsetmix’, geschreven door Gwenda Schlundt Bodien.

Behoefte aan een zetje in de goede richting? Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *